Optiek Van Bael

Onze diensten

Brillenglazen

Brillenglazen verzorgen een goed zicht, dat spreekt voor zich. Ons partnership met Essilor en Zeiss, de wereldwijde referenties in brillenglazen, voegt hier enorme mogelijkheden aan toe. Als erkend Varilux Center hebben we hypermoderne exemplaren, die inspelen op uw kijkgedrag.

De scherpste waarneming, de snelste reactietijd, het breedste blikveld en nooit vervormingen? Optiek Van Bael slijpt uw brillenglazen, mét oog voor esthetiek en glasdikte.

Oogmeting

Een gezond leven veronderstelt een klare kijk, letterlijk. Zonder verwarring of hoofdpijn. Optiek Van Bael specialiseerde zich daarom in hoogwaardige oogmeetkunde.

Naast de opgedane vakkennis, legt onze apparatuur de miniemste afwijkingen bloot. Dat nauwkeurige samenspel resulteert in de juiste glazen en lenzen. Inclusief de gewenste sterkte.

Ideaal om ten volle te genieten van verre zichten of… dichte blikken.

Myopie management

50% van onze jeugd wordt bijziend tegen 2050. 82% van de Aziatische jeugd is al bijziend. 89% van de dag kijkt een 18-jarige dichter dan 1 meter.

Onze ogen zijn zo fantastisch dat het oog zich aanpast aan nabij kijken, pc, tablet, tekst… ten koste van ver. De oogbol verlengt en wordt zo bijziend of myoop.

Oogaandoeningen hebben meer risico by myopen.Gespecialiseerde glazen en lenzen remmen oprukkende bijziendheid met meer dan 50% af.

Kom langs voor tips en tricks op maat voor jouw zoon, dochter of jezelf.

Low vision

Wanneer het zicht beperkt is tot maximaal drie tiende, gaat het om slechtziendheid. Ook wel low vision genoemd. De gevolgen zijn ingrijpend: minder gezichtsveld, scherptezicht, contrast of net meer lichtgevoeligheid, enzovoort.

Alledaagse dingen zoals koken en schrijven veranderen in slopende uitdagingen. Bovendien is slechtziendheid van alle leeftijden. Optiek Van Bael verkent diverse hulpmiddelen en maakt uw situatie menselijk.

Contactlenzen

Optiek Van Bael en contactlenzen? Een feilloze combinatie. Soms vormen ze het geknipte alternatief voor een bril. Of vullen ze elkaar aan. Je ogen ondergaan een volledige behandeling, van opmeting tot zorg. Dat gebeurt zorgvuldig en doordacht.

Tegelijk adviseren we de perfecte lens: daglenzen, maandlenzen, lenzen voor astigmatisme, dubbelzichtlenzen bij leesproblemen… Zodat jij lang verder kan, in alle comfort. En met de glimlach.

Je kan je lenzen en vloeistoffen online bestellen op www.ilens.be/optiek-vanbaelJe kan ze aan huis laten leveren of ophalen bij ons in de winkel.

Hoorapparaten

Zien is ons vak. Maar we luisteren verder, dankzij een brede waaier van verfijnde hoorapparaten. Waardoor jij een voorbeeldig compromis vindt tussen je gehoorverlies en de persoonlijke behoeften. De audiologen van ’t Oorhuis, het bekende hoorcentrum, ondersteunen waar nodig.

Benieuwd hoe jouw oren horen? Jij brengt het voorschrift van de neus-, keel- en oorarts, samen zoeken we de passende oplossing. Goed om weten: ziekenfondsapparaten kosten slechts de aanmaak van de oorvorm.

Gehoorbescherming

Harde geluiden kunnen je gehoor beschadigen, individueel op maat gemaakte gehoorbescherming voorkomt onherstelbare beschadigingen.

Deze zijn eenvoudig in te brengen, comfortabel en vrijwel onzichtbaar. De mogelijkheid om in de gehoorbeschermers verschillende filters te plaatsen laat het toe om elke persoon op een individuele manier te helpen volgens hun behoeften.

Nood aan audiologie? Gelieve een mailtje te sturen of rechtstreeks te bellen naar onze audiologe Dorien: 0475/75.08.75